En liten tankevekker for oss jente mammaer

Jeg må ærlig innrømme at dette innlegget jeg kom over på Facebook traff meg litt i mammahjertet ,for jeg som mange andre har hatt lysst til mye av dette og snakket om det og mine døtre har helt sikkert fått det med seg. Heldigvis er mannen min stor motstander av plastisk kirurgi så å gjøre det har aldri vært ett tema.Har tatt restylane en gang,men etter dette aldri mer. 

Kjære mamma.
Jeg er 6 år og er på badet sammen med deg om morgenen. Jeg har nettopp kledd på meg og er klar for skolen. Jeg går i første klasse.
Jeg sitter på baderomsgulvet å ser på deg der du står i undertøyet og ordner deg for dagen. Du snakker i vei om skoledagen min, om lekser og om planene for dagen. Du legger ikke merke til det men jeg sitter å beundrer deg. Jeg vil bli akkurat som deg mamma! Ha de varme øynene og det gode smilet! Jeg ser på deg mens du kler på deg, og når du har fått på deg drakten så kaster du et blikk i speilet. Du rynker på nesen og nærmest på refleks vrir du kroppen litt til høyre og holder inne magen. Du tenker nok ikke over det, men jeg ser det. Jeg registrer det. 

Kjære mamma.
Jeg er 8 år og har nettopp kommet ut av dusjen på badet. Du står å sminker deg foran speilet, men virker ikke glad. Du legger på enda mer sminke på øyne, på huden, og til slutt på leppene. Leppene dine er annerledes mamma. De er større! Du snur deg mot meg å smiler, men det er ikke det samme smilet som du hadde før. Det er så stivt! Hvor ble det av den lille rynken ved munnviken din mamma? Den som alltid rykket litt til når du lo. Den som gjorde smilet ditt til det finest av dem alle?
Pappa kommer inn på badet og sier du er vakker. Du vifter han bort og spør om du ser tykk ut i den kjolen. Jeg legger merke til at pappa himler med øynene til deg før han går. Jeg går etter pappa for å spise frokost, og når du kommer etter har du skiftet klær.  

Kjære mamma.
Jeg er 11 år og ser at du ligger på sofaen når jeg kommer hjem fra skolen. Du ligger da aldri der på dagen? Pappa møter meg i døren og sier at jeg må være stille fordi du sover. Føler du deg ikke frisk? Du forteller meg at du har gjort et inngrep, men at det ikke er noe farlig. Du må bare holde deg i ro noen dager. Det er ikke noe unormalt. Ikke noe å bekymre seg for. 
Du lå mye på sofaen det året mamma. Puppene dine ble større og nesen din ble mindre. 

Kjære mamma. 
Jeg er 14 år og folk sier at jeg ligner på deg. Ja ikke på sånn som du ser ut nå da, men sånn som du så ut før. På bildene i albumet da du var like gammel som meg. De sier jeg er pen mamma, men jeg vet at de lyver. Jeg holder også magen inn foran speilet mamma.

Kjære mamma.
Jeg er 15 år og har nettopp vært konfirmant. Du vil at jeg skal spare pengene jeg fikk i gave til førerkortet, og jeg teller ned dagene til jeg blir 18 år. Ikke fordi jeg vil ta lappen mamma, men fordi jeg har tenkt til å operere meg. Jeg har allerede googlet steder og lest meg opp på nettet. Mina og Bianca skal gjøre det sammen med meg. Bianca har allerede funnet et sted som har vært villig til å gi henne restylane selv om hun ikke er myndig. Det er jo ikke det samme som en boob-job så jeg skjønner ikke hva som er så farlig. Hun tar heller ikke så mye da mamma. Bare nok til å bli pen. 

Kjære mamma. 
Jeg er 18 år og jeg har funnet et sted som vil operere meg. Jeg er myndig. Jeg er voksen. Jeg kan gjøre som jeg vil!
Du prøver å si at jeg ikke trenger det, at jeg er god nok som jeg er, men jeg ser jo selv at jeg ikke er pen! 
Jeg har ikke store nok lepper, bryster, eller rompe. Jeg er ikke tynn nok, stram nok, eller markert nok. Jeg har ikke thigh gap.
Du kan lyve så mye som du vil til meg mamma, men jeg ser sannheten. Jeg er ikke bra nok for jeg ser jo ikke ut som deg!
Eller jeg gjør jo egentlig det. Jeg ser ut som den utgaven du valgte å opererte bort...
 

#morogbarn #døtre #plastiskkirurgi #tankevekker #tenkdegom #barn #blogg #familie

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

lillefrupettersen

lillefrupettersen

32, Moss

Jente(syntes det er på sin rett og skrive det) på 32 år. Har verdens mest handy (fortsatt bare samboere etter 13 år)og mamma til 2 skjønne jenter på 9 og 11. Har to hunder, Svante og Stella. Vi har nettopp kjøpt drømmehuset som vi driver å pusser opp.

Kategorier

Arkiv

hits